Hammad Zamakhshari (Bengah) ( @makhlokmacho ) Instagram Profile

makhlokmacho

Hammad Zamakhshari (Bengah)

Berkisah tentang kehidupan bersama insan istimewa-NYA

  • 3.5k posts
  • 766.6k followers
  • 2 following

Hammad Zamakhshari (Bengah) Profile Information

  • “Boleh Tak Kita Order Ikan Goreng Seekor Untuk Dia?”
.
Siapa ‘DIA’? rupanya sang kucing yang datang bawah meja dekat Cik Bunge.. comel pulak! Cik Bunge bagi makan dekat kucing tu.. rezeki kucing tu dapat kepala ikan Cik Bunge bagi. Makan besar dia! lepas bagi terus hilang.. 😆
.
Banyak berita kucing kena seksa, kena jerut leher la, dera dan sebagainya.. Kalau SIAPA yang tak suka kucing.. takyah layan la. dia meow meow kat kita pon bukan kena bayar. Bagi secebis makanan.. nanti diam la dia. lepastu murah rezeki kita kalau kita sentiasa memberi WALAUPON sedikit... 😁
.
Kucing pon tahu orang tu baik dan penyayang atau tak.. tapi kalau dia datang kat kita kongsi la rezeki sedikit. Murah rezeki kepada yang memberi... 😊
  • “Boleh Tak Kita Order Ikan Goreng Seekor Untuk Dia?”
    .
    Siapa ‘DIA’? rupanya sang kucing yang datang bawah meja dekat Cik Bunge.. comel pulak! Cik Bunge bagi makan dekat kucing tu.. rezeki kucing tu dapat kepala ikan Cik Bunge bagi. Makan besar dia! lepas bagi terus hilang.. 😆
    .
    Banyak berita kucing kena seksa, kena jerut leher la, dera dan sebagainya.. Kalau SIAPA yang tak suka kucing.. takyah layan la. dia meow meow kat kita pon bukan kena bayar. Bagi secebis makanan.. nanti diam la dia. lepastu murah rezeki kita kalau kita sentiasa memberi WALAUPON sedikit... 😁
    .
    Kucing pon tahu orang tu baik dan penyayang atau tak.. tapi kalau dia datang kat kita kongsi la rezeki sedikit. Murah rezeki kepada yang memberi... 😊
  •  9,908  79  6 hours ago
  • SIAPA MENANG DAPAT GELANG...
.
Takde orang boleh lawan Bengah main game Street Fighter ni 🤪 dari kecik kot Bengah main game ni. Cik Bunge bersungguh lawan Mak.. siap ajar lagi pon kalah. Mak dah kalah duduk tepi.. lepastu backup anak 😂 MANA ACI CAMNI MAK MERTUAKUUU!
.
Tak salah pon main game ni kepada siapa yang gila game macam Ps4 ni boleh pergi beli cd game ni dekat @gamesoutlets yang jadi kesalahan kalau main tak ingat dunia!
.
Kadang-kadang Hero kena kalah jugak... yang pasti tadi semua perlawanan abang menang 🤪 dan begitulah kehidupan... Mak mertua macam balas dendam pasal kejadian haritu je? 😆 i love my family ❤️
.
#AbangYangPenyayang
#DahPutihPonPakaiBedak
  • SIAPA MENANG DAPAT GELANG...
    .
    Takde orang boleh lawan Bengah main game Street Fighter ni 🤪 dari kecik kot Bengah main game ni. Cik Bunge bersungguh lawan Mak.. siap ajar lagi pon kalah. Mak dah kalah duduk tepi.. lepastu backup anak 😂 MANA ACI CAMNI MAK MERTUAKUUU!
    .
    Tak salah pon main game ni kepada siapa yang gila game macam Ps4 ni boleh pergi beli cd game ni dekat @gamesoutlets yang jadi kesalahan kalau main tak ingat dunia!
    .
    Kadang-kadang Hero kena kalah jugak... yang pasti tadi semua perlawanan abang menang 🤪 dan begitulah kehidupan... Mak mertua macam balas dendam pasal kejadian haritu je? 😆 i love my family ❤️
    .
    #AbangYangPenyayang
    #DahPutihPonPakaiBedak
  •  5,656  15  8 hours ago
  • Cik Bunge VS Mak dia!
.
Bengah suka main game bola ps4 lah peneman hidup abang kat ruang tamu. Tapi bila beli controller lebih dan cd game baru.. Cik Bunge pulak seronok main game tu! 😂
.
Yang penting Bengah dah dapat Fifa19! Rak ps4 dan controller baru. Siapa nak cari cd game atau aksesori game boleh follow dorang ni.. servis layanan bagus! 👍🏻
.
Follow ig
@gamesoutlets
.
#AbangYangPenyayang
  • Cik Bunge VS Mak dia!
    .
    Bengah suka main game bola ps4 lah peneman hidup abang kat ruang tamu. Tapi bila beli controller lebih dan cd game baru.. Cik Bunge pulak seronok main game tu! 😂
    .
    Yang penting Bengah dah dapat Fifa19! Rak ps4 dan controller baru. Siapa nak cari cd game atau aksesori game boleh follow dorang ni.. servis layanan bagus! 👍🏻
    .
    Follow ig
    @gamesoutlets
    .
    #AbangYangPenyayang
  •  3,232  11  11 hours ago
  • Bengah VS Cik Bunge
.
Lelaki lawan perempuan dayus! tapi dalam game takde istilah lelaki begitu. nak jadi gamers hati kena kental! Menang atau kalah adat pertandingan! Abang buat tawaran dekat Cik Bunge.. KALAU DIA MENANG BOLEH DAPAT GELANG 😆 tapi dia kalah.
.
Mak mertua abang tibe je datang dari arah belakang 🤪 terbalas jua...
.
Follow ig
@gamesoutlets
  • Bengah VS Cik Bunge
    .
    Lelaki lawan perempuan dayus! tapi dalam game takde istilah lelaki begitu. nak jadi gamers hati kena kental! Menang atau kalah adat pertandingan! Abang buat tawaran dekat Cik Bunge.. KALAU DIA MENANG BOLEH DAPAT GELANG 😆 tapi dia kalah.
    .
    Mak mertua abang tibe je datang dari arah belakang 🤪 terbalas jua...
    .
    Follow ig
    @gamesoutlets
  •  17,582  91  17 hours ago
  • ”CIK PIA MANA?”
.
Cik Bunge ni.. semua orang dia nak ajar cakap Utagha! 😂
.
Rumah terbukak tadi.. datang dua ketul ni masuk rumah nak makan nasi impit dengan kuah kacang. David dapat makan Nasi Tomato terus cakap Kedah!
.
@sixydj 👨🏻‍🦲
@hammidduddin 👱🏻‍♂️
.
SEWAMAT HAWI WAYER! 😆
  • ”CIK PIA MANA?”
    .
    Cik Bunge ni.. semua orang dia nak ajar cakap Utagha! 😂
    .
    Rumah terbukak tadi.. datang dua ketul ni masuk rumah nak makan nasi impit dengan kuah kacang. David dapat makan Nasi Tomato terus cakap Kedah!
    .
    @sixydj 👨🏻‍🦲
    @hammidduddin 👱🏻‍♂️
    .
    SEWAMAT HAWI WAYER! 😆
  •  24,191  158  16 June, 2019
  • Dari pagi aku ditugaskan bangun untuk bawa isteri dan mak mertua ke pasar.. sebab anak mak suka gila baca buku majalah Gila-Gila dan mak mertua pon suka baca. pergi kedai sana tak ada, pergi kedai sini tak ada, cari bagai nak gila.. menantu pon jadi gila! 🤪😂
.
Menantu minta ampun maaf mak! Mak tak apa-apa kan? 😅 nak layankan hajat tuan puteri ni cari majalah Gila-Gila dia.. aku pon boleh jadi gila. Habis semua bahasa UTAGHA KELUAQ BAQHANG! Haha!
.
Mak Mertua abang ok geng! Sayang Mak! 😘❤️
.
#AbangYangPenyayang
#DahPutihPonPakaiBedak
  • Dari pagi aku ditugaskan bangun untuk bawa isteri dan mak mertua ke pasar.. sebab anak mak suka gila baca buku majalah Gila-Gila dan mak mertua pon suka baca. pergi kedai sana tak ada, pergi kedai sini tak ada, cari bagai nak gila.. menantu pon jadi gila! 🤪😂
    .
    Menantu minta ampun maaf mak! Mak tak apa-apa kan? 😅 nak layankan hajat tuan puteri ni cari majalah Gila-Gila dia.. aku pon boleh jadi gila. Habis semua bahasa UTAGHA KELUAQ BAQHANG! Haha!
    .
    Mak Mertua abang ok geng! Sayang Mak! 😘❤️
    .
    #AbangYangPenyayang
    #DahPutihPonPakaiBedak
  •  26,451  228  16 June, 2019
  • Abang terinspirasi dengan perkongsian Abang @cahayaasmawi dalam perjalanan hidup dia.
.
Korang ada bakat? gunakan dilandasan yang betul untuk ketengahkan pemberian atau anugerah dariNya itu. tak kisah la bakat apa yang kita ada gunakan supaya boleh beri manfaat pada diri sendiri dan orang lain.
.
Dah lama tak jerit jerit “MAWI WORLD!” dulu laa zaman kegemilangan akan cepat berlalu. All the best brother @cahayaasmawi !
.
Thank you @zayan.my 💙
.
#AbangYangPenyayang
#KesayanganAlam
  • Abang terinspirasi dengan perkongsian Abang @cahayaasmawi dalam perjalanan hidup dia.
    .
    Korang ada bakat? gunakan dilandasan yang betul untuk ketengahkan pemberian atau anugerah dariNya itu. tak kisah la bakat apa yang kita ada gunakan supaya boleh beri manfaat pada diri sendiri dan orang lain.
    .
    Dah lama tak jerit jerit “MAWI WORLD!” dulu laa zaman kegemilangan akan cepat berlalu. All the best brother @cahayaasmawi !
    .
    Thank you @zayan.my 💙
    .
    #AbangYangPenyayang
    #KesayanganAlam
  •  11,544  8  15 June, 2019
  • Silaturahim Goals!
.
Antara Cik Bunge dan Cik Pia sama seperti abang bergurau.. tapi Cik Pia bergurau dengan abang lagi kasar 🤪
.
Tag geng kentut, tag akak abang adik beradik, pakcik makcik, kawan kawan yang tengah takde hiburan tu. Video 1 minit ni boleh jadi penawarnya 😆🥰
.
Patut la avang masuk kereta ada bau kentang basi 🤪😂
.
#AbangYangPenyayang
#KesayanganAlam
#DahPutihPonPakaiBedak
  • Silaturahim Goals!
    .
    Antara Cik Bunge dan Cik Pia sama seperti abang bergurau.. tapi Cik Pia bergurau dengan abang lagi kasar 🤪
    .
    Tag geng kentut, tag akak abang adik beradik, pakcik makcik, kawan kawan yang tengah takde hiburan tu. Video 1 minit ni boleh jadi penawarnya 😆🥰
    .
    Patut la avang masuk kereta ada bau kentang basi 🤪😂
    .
    #AbangYangPenyayang
    #KesayanganAlam
    #DahPutihPonPakaiBedak
  •  29,057  100  14 June, 2019
  • “Abang Edit Video Pakai Apa?”
.
Mula dengan iPhone5s lepastu banyak video abang buat kemudian abang upgrade kepada iP7 besar sikit skrin nak edit. banyak pula kerja nak buat kerja edit guna phone ni. pakai iP Xs Max.. bapak besar skrin dia dan storage memori phone. semua video HD 😁
.
Nak belajar edit video/gambar dengan abang tak? tapi abang memang senang ajar pakai iPhone je. ok beli iPhone dulu!
.
Nak beli iPhone Murah? dan boleh bayar ansuran?
Follow DIA!
.
-ig: @sissha.gadget
-fb page: Original Iphone Murah
.
TRUSTED SELLER (since 2014!)
  • “Abang Edit Video Pakai Apa?”
    .
    Mula dengan iPhone5s lepastu banyak video abang buat kemudian abang upgrade kepada iP7 besar sikit skrin nak edit. banyak pula kerja nak buat kerja edit guna phone ni. pakai iP Xs Max.. bapak besar skrin dia dan storage memori phone. semua video HD 😁
    .
    Nak belajar edit video/gambar dengan abang tak? tapi abang memang senang ajar pakai iPhone je. ok beli iPhone dulu!
    .
    Nak beli iPhone Murah? dan boleh bayar ansuran?
    Follow DIA!
    .
    -ig: @sissha.gadget
    -fb page: Original Iphone Murah
    .
    TRUSTED SELLER (since 2014!)
  •  10,478  22  14 June, 2019
  • Isteri nak berjalan jalan.. semalam dia kata..”ISTERI NAK DIET ESOK!” kita YA kan je. lepastu sekarang ni dekat Pasaraya Lulu Market 🤪
.
Abang cakap la sebab nak ingatkan Nur.. semalam kata nak diet tapi kenapa ambil troli? Nur jawab.. “YELA! NUR NAK BELI BARANG MASAK UNTUK ABANG..” betul jugak jawapan dia. 🤔 tapi kenapa banyak coklat? hmm...
.
Isteri ni.. dapat bawa jalan-jalan pergi pasaraya pon dia dah suka. Asalkan bawa dia berjalan. suami layankan je.. sebab seminggu dah tak dapat bawa dia pergi dating tengok wayang. 😆 esok mesti dia ajak lagi. nanti suami bawa isteri pergi bercuti.. dan begitulah kehidupan 😊
.
#AbangYangPenyayang
#DahPutihPonPakaiBedak
#SeriusLaDiet 🤪
  • Isteri nak berjalan jalan.. semalam dia kata..”ISTERI NAK DIET ESOK!” kita YA kan je. lepastu sekarang ni dekat Pasaraya Lulu Market 🤪
    .
    Abang cakap la sebab nak ingatkan Nur.. semalam kata nak diet tapi kenapa ambil troli? Nur jawab.. “YELA! NUR NAK BELI BARANG MASAK UNTUK ABANG..” betul jugak jawapan dia. 🤔 tapi kenapa banyak coklat? hmm...
    .
    Isteri ni.. dapat bawa jalan-jalan pergi pasaraya pon dia dah suka. Asalkan bawa dia berjalan. suami layankan je.. sebab seminggu dah tak dapat bawa dia pergi dating tengok wayang. 😆 esok mesti dia ajak lagi. nanti suami bawa isteri pergi bercuti.. dan begitulah kehidupan 😊
    .
    #AbangYangPenyayang
    #DahPutihPonPakaiBedak
    #SeriusLaDiet 🤪
  •  12,875  18  13 June, 2019
  • Senangnyee Anting2 dah attach sekali shawl dari @top_hijab @top_hijab ! Material dia best sgt2 senang je nak bentuk bhgn muka ❤
.
Cecepat pi follow ig depa @top_hijab @top_hijab ade lebih 37 COLOR untuk dipilih 😍
  • Senangnyee Anting2 dah attach sekali shawl dari @top_hijab @top_hijab ! Material dia best sgt2 senang je nak bentuk bhgn muka ❤
    .
    Cecepat pi follow ig depa @top_hijab @top_hijab ade lebih 37 COLOR untuk dipilih 😍
  •  2,662  0  13 June, 2019
  • Korang yg nak putih tu kena cuba produk ni. Memang terkejut tgk perubahan dia😙
.
.
👇🏻👇🏻👇🏻follow👇🏻👇🏻👇🏻
@boosterwhiteningshhaz
@boosterwhiteningshhaz
@boosterwhiteningshhaz
.
.
Masalah Jerawat, Jeragat, Parut, Kulit Kusam pun boleh rawat tau.. WhatsApp 0149664363 untuk info lanjut & harga PROMO🔥🔥
  • Korang yg nak putih tu kena cuba produk ni. Memang terkejut tgk perubahan dia😙
    .
    .
    👇🏻👇🏻👇🏻follow👇🏻👇🏻👇🏻
    @boosterwhiteningshhaz
    @boosterwhiteningshhaz
    @boosterwhiteningshhaz
    .
    .
    Masalah Jerawat, Jeragat, Parut, Kulit Kusam pun boleh rawat tau.. WhatsApp 0149664363 untuk info lanjut & harga PROMO🔥🔥
  •  926  16  13 June, 2019